A gyulai Városerdő a Fekete-Körös bal partján található, egyben a város üdülőterülete. A homokos szabadstrandja kedvelt pihenőhely különösen a nyári hónapokban, fürdőzésre, vízisportolásra és horgászásra is kiváló. A környéket Békés megye legszebb táji egységének tartják, számos kirándulóút, és tanösvény található.

Gyulától alig öt kilométer távolságra, Sarkad irányában található a Városerdő. A Fekete-Körös bal partján lévő üdülőterületen nyaralók és hétvégi házak sorakoznak a vízpart közelében. A természetes kirakodású homokos partszakasz kedvelt a természetes vizet kedvelők körében. A Városerdő Gyulától bicikliúton is megközelíthető. A folyópartján, a Körösök volt árterein páratlan természeti környezet található.

Városerdő Gyula

A szabadstrand közel két hektárnyi területe ideális fürdésre és pihenésre. A vízminőség kiváló, a szakemberek évek óta a hazai folyóink közül a Fekete-Köröst tartják a legtisztább folyónak. A strandon büfé, és vízi sporteszköz kölcsönző is működik: kenu, kajak, vízibicikli.

Nyitvatartás

Naponta 7:00-20.00 óra között, vízimentő pedig naponta 10.00-19:00 óra között üzemel.

Városerdei Parkerdő – Tanösvény

A Parkerdőben létesült a Galagonya Tanösvény, amely 1,2 kilométer hosszú, és kellemes fél órás gyaloglással járható be. A Tanösvény összesen 14 állomásból áll, a tájékozódáshoz ajánlott használni az Erdészeti Tájékoztatási Központ füzetét.

Városerdő Gyula

Erdészeti Erdei Iskola

Az Erdei Iskola (hivatalosan Erdészeti Tájékoztatási Központ) egész évben üzemelő turistaszállás kategóriájú létesítmény. Az Erdei Iskola elhivatott abban, hogy az érdeklődők megismerjék a terület páratlan gazdagságú, egyben egyedi, a Körösökhöz társuló növény és állatvilágot. Akkreditált programjai különböző korosztályú diákoknak nyújt élménypedagógiai eszközökkel maradandó tanulást és szórakozást.